vrijdag 11 september 2009

Leermomentje floept aan Tweede Kamer voorbij


Ach, dat gaat zo snel, zo'n leermomentje. Geen van onze leergierige kamerleden herinnerde zich de lessen die te trekken zijn uit de aanloop naar al die gevallen van genocide van de afgelopen anderhalve eeuw. Waren die lessen beklijfd, dan was op z'n minst 1 kamerlid op het idee gekomen dat de PVV-vraag: 'Hoeveel hebben de allochtonen ons tot nu toe gekost' zou moeten luiden: 'Hoeveel geld en middelen hebben we de afgelopen halve eeuw gestoken in de ondersteuning van sociaal-economisch zwakkeren, en hoe efficiënt is die steun geweest'. En dan zou daarna hooguit een vervolgvraag kunnen zijn: 'Waarom zijn mensen met een niet-westerse achtergrond oververtegenwoordigd in de categorie sociaal-economisch zwak?'.

Maar nee, de hele discussie rond de PVV-vraag en de beantwoording ervan spitste zich toch weer toe op de 'allochtoon'. En of je nou wel of niet mag/kan vragen hoeveel die kost. Geen van de eminente kamerleden heeft door (of spreekt het dapper uit) dat de PVV een zeer vaak toegepaste truc uithaalt om een een deel van de (eigen) bevolking te demoniseren: homogeniseren! Over één kam scheren! Apart zetten! En vervolgens die door jou gecreëerde groep negatief labelen.
De nazi's bijvoorbeeld waren hier heel goed in. Beginnen met het scheppen van een aparte, homogene groep van Uentermenschen door er maar steeds over te roepen. Zo werd een grote groep van zeer diverse en vaak volledig in de maatschappij geïntegreerde mensen bijeengeveegd tot De Joden met hun Grote Neuzen. En dan labels plakken: De Joden bestelen ons van ons geld, normen en waarden & zij streven naar Wereldheerschappij! Weet u nog, Kamerleden, van school, van de TV, uit de boeken die u vast wel eens leest?
Heeft u nou echt niet in de gaten hoe de PVV te werk gaat? Zo dus:
Heb het steeds maar, in negatieve zin, over Allochtonen als je het over een zeer diverse groep hebt: de Nederlanders met een niet-westerse achtergrond. Veeg voor het gemak maar alles onder de vlag van de Islam, want dan bedreigt elke burger met een niet-westerse achtergrond meteen ook onze joods-christelijke normen en waarden. Laat 'onderzoek' uitwijzen dat de Allochtoon ons bakken met geld kost, of wek in ieder geval die suggestie. En plak altijd en zo vaak mogelijk negatieve labels op de aldus geschapen groep. En kijk eens hoever de PVV het al heeft geschopt: Grote groepen Nederlanders zijn inmiddels overtuigd van het feit dat we te maken hebben met De Allochtonen met hun Criminele Inslag en Boerka's die ons miljarden kosten, onze normen en waarden ondermijnen & die streven naar de Wereldheerschappij van de Islam!

Hoe kan het, beste Kamerleden, dat jullie telkens weer in Wilders' opzetjes blijven trappen? Geloven jullie stiekem ook in het bestaan van die grote groep Allochtonen met hun Criminele Inslag en Boerka's die ons miljarden kosten, onze normen en waarden ondermijnen & die streven naar de Wereldheerschappij van de Islam? Gewoon de leermomentjes van de holocaust, de Balkan, Rwanda en Burundi, Congo, Kenia en ga zo maar door vergeten?voorbij laten gaan?

3 opmerkingen:

schrijver dezes zei

Geschiedenis heeft de eigenschap zichzelf te herhalen!

Whouldbeking zei

En weer herhaalt de geschiedenis zich. Verwonderlijk dat er nu nog steeds mensen zijn die nu pas geloven dat Wilders fout is. Maar we zijn gegarandeerd nog lang niet van hem af.

Whouldbeking zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.